Historia

Són habitatges circulars originàries dels nòmades de Mongòlia, que ens permeten experimentar i sentir un espai diferent, únic i especial. Les seves formes arrodonides i la suavitat de les seves corbes aporten una sensació de calma i tranquil·litat.

Estàn construides de materials naturals que entren en completa harmonia amb l’entorn.

Cal Ermità us ofereix dos yurtes, una gran (35 m2) i mitjana (27 m2), integrades en plena natura on podràs trobar noves experiències.

El món simbòlic de la Yurta

Les diferents parts de l’estructura de la Yurta tenen un significat ritual. Simbolitzen els tres mons principals de l’univers: el sòl o món de les forces naturals, les parets o món intermedi dels homes i la volta o part sagrada. La Yurta és un imago mundi (imatge del món), per exemple: els pals que sostenen la volta simbolitzarien l’arbre còsmic que s’entén com una escala que porta al cel. (Ref. El sagrat i el profà, Mircea Eliade, Edit. Paidos, 1998).

Dormir en una Yurta

La Yurta està realitzada amb materials naturals: fusta, llana, cordes fetes amb crineres de cavall procedents de Mongòlia. Té un impacte mínim en el medi natural i és bioclimàtica, es manté fresca a l’estiu i calent al hivern.
Dormir en una Yurta és una experiència única. A través de la seva volta (corona) podem veure les estrelles i sentir l’aire. La Yurta et fa estar en comunió amb la natura i sentir-te part del Tot. És ideal per a sentir-se en pau amb un mateix.

Construcció d’una Yurta